Koor

Leiderdorps Kamerkoor 2023

Angeliki Ploka is de dirigent van het Leiderdorps Kamerkoor.

Het Leiderdorps Kamerkoor werkte eerder met Arnaud van Gelder (2013-2019), Béni Csillag (2008-2013), Gijs Leenaars (2004-2007), Peter Dijkstra (1997-2004) en oprichter Wim van Meeuwen (1977-1997).

Het Leiderdorps Kamerkoor brengt afwisselende programma’s met repertoire vanaf de barok tot de 21e eeuw. Door de jaren heen heeft het koor zich onderscheiden met uitvoeringen van grote, orkest-begeleide werken in kamerkoorbezetting van onder andere Bach, Brahms, Mozart en Rutter.
Ook op het gebied van het echte kamerkoorrepertoire heeft het Leiderdorps Kamerkoor een indrukwekkende staat van dienst. Het koor schuwt daarbij ook notoir moeilijke of zelden uitgevoerde werken niet.

Het jubileumjaar 2017 vond zijn hoogtepunt in een groot concert met orkest waarbij een door Joost Kleppe speciaal voor het koor geschreven stuk, Más Allá del Amor, in première ging. Ook andere hedendaagse Nederlandse componisten zijn in trek bij het koor. Eerder dat jaar werd werk van Daan Manneke en Joep Franssens ten gehore gebracht. En in 2018 kon Jacob ter Veldhuis het koor beluisteren in zijn ‘Weather Report’. Bij het afscheidsconcert van Arnaud van Gelder in 2019 werd o.a. het bijzondere Canticum Calamitatis Maritimae van Mantyjärvi gezongen.

Ook werkt het koor soms samen met professionele ensembles: zo stond het Leiderdorps Kamerkoor in  het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor en werkte het mee aan concerten van de de Barokopera Amsterdam. In 2022 en 2023 werkte het koor mee aan  de compleet nieuwe uitvoering van de Matthäus-Passion van het Nederlands Blazers Ensemble, een ingekorte, interdisciplinaire voorstelling met muziek, dans en poppenspel .

Een volledig overzicht van alle gezongen werken ziet u in: historie